B&B Rhederlaag
De omgeving

Moet je ontdekken!

*

Lathum ligt ten oosten van Arnhem, 9 km van Doesburg en midden in het recreatiegebied ‘Rhederlaag’. In deze groene omgeving bevinden zich diverse wandel en fietsroutes door De Liemers, de Veluwe, Posbank en de Achterhoek.

Ook kun je gemakkelijk diverse leuke plaatsen bezoeken zoals de prachtige Hanzesteden Doesburg en Zutphen. Houd je meer van shoppen en uitgaan? Arnhem ligt vlak om de hoek!

En natuurlijk: Gelderland levert je mooie streken!

Posbank, de Veluwe

Ga je graag wandelen dan is de Hoge Veluwe de perfecte plek. Er zijn verschillende routes uitgezet, maar je kunt natuurlijk ook gewoon het bos of heide bezoeken. Wat dacht je van de Posbank!

Het Montferland is een bosrijk gebied aan de Duitse grens. Je kunt er prachtige wandelingen maken in de uitgestrekte en heuvelachtige bossen. Deze wandelingen zijn ook in de herfst en de winter de moeite waard.

Berg en Dal, dat geeft al dat je hier in dit gebied bij Nijmegen fraaie wandelingen kunt maken. Zoals op en rond de bekende Duivelsberg. Maar er zijn natuurlijk veel meer routes te lopen, ook die bekend zijn van de beroemde Nijmeegse Vierdaagse.

Doesburg is één van de Hanzesteden en een bezoek meer dan waard. Er zijn heel veel leuke en oude bezienswaardigheden zoals de Martinikerk. Ook een bezoek aan de Doesburgsche Mosterdfabriek mag eigenlijk niet ontbreken! En, het is maar een half uurtje fietsen!

Net als Doesburg is Zutphen één van de Hanzesteden aan de IJssel. En zijn fraaie ligging zie je direct als je over de Oude IJsselbrug de rivier oversteekt. In het historische centrum vind je vele prachtige gebouwen en kun je leuke stadswandelingen maken. Kortom: er is genoeg te doen!

Je zult er ongetwijfeld wel eens van gehoord hebben: Bronkhorst. Het kleinste stadje van Nederland is geen museumdorpje, maar als je er rond loopt dan zul je enthousiast worden van het authentieke karakter en bezienswaardigheden.

In Doesburg vind je het gezellige eetcafé Bruut.

Op wandelafstand van onze B&B kun je lekker (Italiaans) eten bij La Viestana!

Op nog geen 10 minuten lopen van onze B&B vindt je het restaurant De Kommensaal.

Heb je gewandeld (of gezwommen) bij het prachtige water van het Rhederlaag en heb je wel zin om lekker te eten? Loop dan eens binnen bij Grand Café Rutgers!

Wie heeft er als het zonnetje lekker schijnt nu geen zin in een lekker Italiaans ijsje? Loop dan vanuit onze B&B naar IJs&Zo.